Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Paradicsomdrongó

Előfordulása 

Ázsia déli és délkeleti részén széles körben elterjedt faj. Indiától és Srí Lankától keletre egészen Kína délkeleti részéig elterjedt. Ázsia délkeleti részén a Hátsó-indiai-félsziget és a Maláj-félsziget országaiban, valamint Indonézia nagyobb szigetei közül Borneón, Szumátrán és Jáván fordul elő. Legkeletebbre Bali szigetén él.

Lombos eső- és bambuszerdőkben honos.

Megjelenése 

Testhossza 32 centiméter, farkával együtt 63 centiméter. Tollazata metál kék-zöld színű. Farka széléből 2 hosszú vékony farktoll áll ki, mely a végén zászlóssá válik.

Greater Racket-tailed Drongo.jpg

Életmódja 

Agresszív és bátor madár, nála nagyobb fajt is megtámad, ha a fészke vagy a fiókái veszélyben vannak. Tápláléka rovarokból áll.

Szaporodása 

Csésze alakú fészkét fára építi, fészekalja 3–4 tojásból áll.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< December / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 37341
Hónap: 386
Nap: 8