Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rozella papagáj

Ausztrália délkeleti részén honos, Queensland déli részétől Új-Dél-Wales és Victoria területén át egészen Tasmániáig. A hegyvidéki erdőket lakja 1200 méteres tengerszint feletti magasságig, de a fás szavanán is előfordul. Néha még a városi parkokban is megtalálható. A keleti területeken a mezőgazdasági művelés alatt álló területeken, így kertekben és szántóföldeken is gyakori. Betelepítették Új-Zélandra.

Alfajai 

Megjelenése 

Testhossza 29–33 centiméter, testtömege 90–120 gramm. Torka fehér, feje, tarkója és melle vörös. A hátán fekete pikelyszerű mintázata van.

Életmódja 

Gyümölcsökkel, virágokkal, nektárral, bogyókkal, magvakkal és gabonával táplálkozik.

Szaporodása 

Fák odvába rakja tojásait. A tojó 4–9 tojást rak, melyeket egyedül költ ki 20–22 nap alatt. Közben a hím rendszeresen ennivalót hoz a tojónak. A kikelő fiókákat a két szülőmadár közösen eteti.

Fiókák a fészekben

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.
 

 

Utolsó kép




Archívum

Naptár
<< November / 2019 >>


Statisztika

Online: 1
Összes: 38892
Hónap: 356
Nap: 10